facebook

Oferta dań do wyboru

Oferta dań do wyboru

ZUPY

Rosół z makaronem i podrobami

Zupa pomidorowa

Krem brokułowy

Krem z pieczarek

Żurek

MIĘSA

do wyboru 6 gatunków

Z drobiu

- rolada tęczowa ( z farszem warzywnym)

- sakwa (sote z pieczarkami i jajkiem)

- pierś z serem mozzarella

- sznycel z indyka

- pierś z kurczaka z warzywami

- pierś z indyka w pomarańczach

- udko po prowansalsku

- devolay (tradycyjny z masłem)

- medalion egzotyczny (pierś z ananasem i serem)

Z wieprzowiny

- rolada wieprzowa ( z farszem mielonym)

- pieczeń duszona z warzywami

- warkocz mieszany (polędwiczka, boczek, pierś,)

- pieczeń wieprzowa ( z szynki)

- kotlet z pieczarkami

- schab panierowany

- cordon blue (schab z serem i szynką)

- polędwiczka w sosie borowikowym

- pieczeń gospodarza z karczku

Z wołowiny

- rolada tradycyjna

- rumsztyk po polsku

- pieczeń piegus

- polędwica faszerowana

Z ryb

- pstrąg z grilla

- pstrąg faszerowany

- dorsz w sosie cytrynowym

- stek z łososia

- stek z halibuta

DODATKI

( do wyboru trzy rodzaje)

- kluski śląskie białe i ciemne

- kluski szpinakowe

- ziemniaki z wody

- ziemniaki złociste

- ćwiartki ziemniaczane

- ziemniaki puree

- ryż z warzywami

- ryż czerwony

SAŁATKI, SURÓWKI

( do wyboru trzy rodzaje)

- kapusta czerwona

- kapusta biała na ciepło

- kapusta zasmażana

- buraczki tarte

- bukiet warzyw

- marchewka na słodko

- surówka z kapusty pekińskiej

- surówka z kapusty białej

- surówka z kapusty kiszonej

- surówka z selera

DESERY

( do wyboru dwa rodzaje)

- sałatka owocowa

- szpajza cytrynowa

- szpajza czekoladowa

- kopa

- pana cotta Ireny

- galaretka z owocami

- deser lodowy

ZIMNA PŁYTA

- zestaw wędlin

- marynaty , pieczywo, masło,

- półmisek serowy

- świeże plastry pomidora i ogórka

- pomidory faszerowane

- tatar

GALARETKI

( do wyboru dwa rodzaje)

- szynka faszerowana

- ozorek,

- galert wieprzowy

- schab

- pstrąg

PÓŁMISEK ZIMNYCH MIĘS

( do wyboru po trzy rodzaje)

- pasztet domowy

- pieczeń marmurkowa

- galantyna,

- boczek faszerowany,

- rumsztyk,

- polędwiczki faszerowane

- pierś w omlecie

PÓŁMISEK PRZEKĄSKOWY

( do wyboru po trzy rodzaje )

- roladka łososiowa (łosoś w omlecie szpinakowym)

- pieczarka faszerowana

- kebabki

- nagetsy

- szpady drobiowe

- śliwka z boczkiem

( do półmisków podawane są sosy: czosnkowy, tzacyki, tysiąca wysp)

PRZYSTAWKI RYBNE

( do wyboru po trzy rodzaje)

- śledź po japońsku

- kulki śledziowe

- koreczki śledziowe

- rolmopsy

- łosoś w zalewie

- śledź w trzech sosach

- łosoś wędzony

- pstrąg wędzony

- tatar z łososia

- sałatka śledziowa

- ryba opiekana w zalewie

- śledź w oleju

SAŁATKI ZIMNO- PŁYTOWE

( do wyboru po trzy rodzaje)

- sałatka jarzynowa

- sałatka brokuł kalafior

- sałatka grecka

- sałatka kebab

- sałatka chłopska

- sałatka z pora

- sałatka z tuńczyka

- sałatka szefa kuchni

- sałatka hawajska

- sałatka meksykańska

- trio makaronowe

 

 

(Do zimnej płyty podawane jest pieczywo ciemne i jasne oraz masło)

PRZYSTAWKI CIEPŁE POMIĘDZY KOLACJĄ

( do wyboru po dwa rodzaje)

- caneloni ze szpinakiem (rurki makaronowe zapiekane)

- caneloni z mięsem(rurki makaronowe zapiekane)

- zapiekanka makaranowa

- mini gołąbki

- cienkie kiełbaski

- ryba po grecku

MIĘSA KOLACJA ( do wyboru)

Zestaw 1 Udziec

- Udziec płonący

- Ziemniaki opiekane

- Kapusta zasmażana

Zestaw 2 Korytko

- golonko, szaszłyk, udko faszerowane, krupniok

- surówka dwie do wyboru

- dodatki skrobiowe dwa do wyboru

Zestaw 3 Patera

- schab panierowany, pstrąg z grilla, udko faszerowane

- surówka dwie do wyboru

- dodatki skrobiowe dwa do wyboru

DODATKI DO KOLACJI

- ziemniaki po chłopsku

- frytki

- ziemniaki puree

- kluski opiekane

- dufinki

- ryż kolorowy

SURÓWKI SAŁATKI DO KOLACJI ( do wyboru po dwa rodzaje)

- surówka po żydowsku

- surówka z kapusty pekińskiej

- surówka z kapusty kiszonej

- kapusta zasmażana

- kapusta czerwona

- kapusta biała na ciepło

- bukiet warzyw

- surówka z kapusty kiszonej

Kolacja II i III do wyboru

- barszcz z (krokietem, pasztecikami, uszkami, pierożkami)

- bogacz

- befstrogonw

- gulasz

- flaczki

- bigos

- żurek

- bulion