Oferta dań do wyboru
Oferta dań do wyboru
ZUPY
Rosół z makaronem i podrobami
Zupa pomidorowa
Krem brokułowy
Krem z pieczarek
Żurek
MIĘSA
do wyboru 6 gatunków
Z drobiu
- rolada tęczowa ( z farszem warzywnym)
- sakwa (sote z pieczarkami i jajkiem)
- pierś z serem mozzarella
- sznycel z indyka
- pierś z kurczaka z warzywami
- pierś z indyka w pomarańczach
- udko po prowansalsku
- devolay (tradycyjny z masłem)
- medalion egzotyczny (pierś z ananasem i serem)
Z wieprzowiny
- rolada wieprzowa ( z farszem mielonym)
- pieczeń duszona z warzywami
- warkocz mieszany (polędwiczka, boczek, pierś,)
- pieczeń wieprzowa ( z szynki)
- kotlet z pieczarkami
- schab panierowany
- cordon blue (schab z serem i szynką)
- polędwiczka w sosie borowikowym
- pieczeń gospodarza z karczku
Z wołowiny
- rolada tradycyjna
- rumsztyk po polsku
- pieczeń piegus
- polędwica faszerowana
Z ryb
- pstrąg z grilla
- pstrąg faszerowany
- dorsz w sosie cytrynowym
- stek z łososia
- stek z halibuta
DODATKI
( do wyboru trzy rodzaje)
- kluski śląskie białe i ciemne
- kluski szpinakowe
- ziemniaki z wody
- ziemniaki złociste
- ćwiartki ziemniaczane
- ziemniaki puree
- ryż z warzywami
- ryż czerwony
SAŁATKI, SURÓWKI
( do wyboru trzy rodzaje)
- kapusta czerwona
- kapusta biała na ciepło
- kapusta zasmażana
- buraczki tarte
- bukiet warzyw
- marchewka na słodko
- surówka z kapusty pekińskiej
- surówka z kapusty białej
- surówka z kapusty kiszonej
- surówka z selera
DESERY
( do wyboru dwa rodzaje)
- sałatka owocowa
- szpajza cytrynowa
- szpajza czekoladowa
- kopa
- pana cotta Ireny
- galaretka z owocami
- deser lodowy
ZIMNA PŁYTA
- zestaw wędlin
- marynaty , pieczywo, masło,
- półmisek serowy
- świeże plastry pomidora i ogórka
- pomidory faszerowane
- tatar
GALARETKI
( do wyboru dwa rodzaje)
- szynka faszerowana
- ozorek,
- galert wieprzowy
- schab
- pstrąg
PÓŁMISEK ZIMNYCH MIĘS
( do wyboru po trzy rodzaje)
- pasztet domowy
- pieczeń marmurkowa
- galantyna,
- boczek faszerowany,
- rumsztyk,
- polędwiczki faszerowane
- pierś w omlecie
PÓŁMISEK PRZEKĄSKOWY
( do wyboru po trzy rodzaje )
- roladka łososiowa (łosoś w omlecie szpinakowym)
- pieczarka faszerowana
- kebabki
- nagetsy
- szpady drobiowe
- śliwka z boczkiem
( do półmisków podawane są sosy: czosnkowy, tzacyki, tysiąca wysp)
PRZYSTAWKI RYBNE
( do wyboru po trzy rodzaje)
- śledź po japońsku
- kulki śledziowe
- koreczki śledziowe
- rolmopsy
- łosoś w zalewie
- śledź w trzech sosach
- łosoś wędzony
- pstrąg wędzony
- tatar z łososia
- sałatka śledziowa
- ryba opiekana w zalewie
- śledź w oleju
SAŁATKI ZIMNO- PŁYTOWE
( do wyboru po trzy rodzaje)
- sałatka jarzynowa
- sałatka brokuł kalafior
- sałatka grecka
- sałatka kebab
- sałatka chłopska
- sałatka z pora
- sałatka z tuńczyka
- sałatka szefa kuchni
- sałatka hawajska
- sałatka meksykańska
- trio makaronowe
(Do zimnej płyty podawane jest pieczywo ciemne i jasne oraz masło)
PRZYSTAWKI CIEPŁE POMIĘDZY KOLACJĄ
( do wyboru po dwa rodzaje)
- caneloni ze szpinakiem (rurki makaronowe zapiekane)
- caneloni z mięsem(rurki makaronowe zapiekane)
- zapiekanka makaranowa
- mini gołąbki
- cienkie kiełbaski
- ryba po grecku
MIĘSA KOLACJA ( do wyboru)
Zestaw 1 Udziec
- Udziec płonący
- Ziemniaki opiekane
- Kapusta zasmażana
Zestaw 2 Korytko
- golonko, szaszłyk, udko faszerowane, krupniok
- surówka dwie do wyboru
- dodatki skrobiowe dwa do wyboru
Zestaw 3 Patera
- schab panierowany, pstrąg z grilla, udko faszerowane
- surówka dwie do wyboru
- dodatki skrobiowe dwa do wyboru
DODATKI DO KOLACJI
- ziemniaki po chłopsku
- frytki
- ziemniaki puree
- kluski opiekane
- dufinki
- ryż kolorowy
SURÓWKI SAŁATKI DO KOLACJI ( do wyboru po dwa rodzaje)
- surówka po żydowsku
- surówka z kapusty pekińskiej
- surówka z kapusty kiszonej
- kapusta zasmażana
- kapusta czerwona
- kapusta biała na ciepło
- bukiet warzyw
- surówka z kapusty kiszonej
Kolacja II i III do wyboru
- barszcz z (krokietem, pasztecikami, uszkami, pierożkami)
- bogacz
- befstrogonw
- gulasz
- flaczki
- bigos
- żurek
- bulion